Varejoen tsasouna on pyhitetty p. Trifon Petsamolaisen (15.12.) muistolle.

Varejoen tsasounan läheisyydessä sijaitseva Petsamon alaluostarin mallin mukaan tehty kellotapuli vihittiin käyttöönsä 16.7.2016.

Kellotapulin ovat tehneet Petsamo-Seura ja Varejoen Kyläyhdistys petsamolaisten evakkojen muistomerkiksi, ja se valmistui Varejoen kylän 70-vuotisjuhlaan.

Kellotapuli helmikuussa 2017.Kellotapuli helmikuussa 2017.

Tsasouna ja kellotapuli alhaalta rinteestä kuvattuna.

Meri-Lapin kirkkolauluyhtye hakee laulajia

Seurakunnan kanttorit hakevat Meri-Lapin kirkkolauluyhtyeeseen laulajia. Ortodoksinen kirkkomusiikki on säestyksetöntä laulua. Laulajalta vaaditaan sitoutumista ja laulamista liturgioissa noin kaksi kertaa kuukaudessa. Harjoituksia on tarkoitus pitää joka toinen viikko.

Ortodoksinen jumalanpalvelus vaatii laulajalta puhtaan sävelkorvan ja koelaulussa se tarkastetaan helpolla menetelmällä. Kuorossa oleminen ei edellytä ortodoksiseen kirkkoon kuulumista.

Yhteydenotot:
044 5115 748, helena.matsi@ort.fi

PYHITTÄJÄ TRIFON PETSAMOLAISEN RUKOUSHUONE
Tsasounantie 34, Tervolan Varejoki

JOULUKUU

la 16.12. klo 9.30 vedenpyhitys ja liturgia, p. Trifon Petsamolainen, temppelijuhla

HELMIKUU

su 18.2. klo 10 liturgia