KIRJALLISUUSPIIRI

Oulun ortodoksisen seurakunnan kirjallisuuspiiri kokoontuu klo 18.00 ehtoopalveluksen jälkeen seurakuntasalilla (Torikatu 74, Oulu) seuraavasti:

Syksy 2019

Kesän kirjana on Joel Haahtelan Adèlen kysymys, jota käsitellään syksyn ensimmäisessä illassa ke 4.9. klo 17.00

Kaikki kirjallisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan illan kirjasta.

Piirin vetäjänä on isä Tuukka Rantanen.

tuukka.rantanen@ort.fi

KATEKUMEENIKURSSI

Katekumeenikurssi on tarkoitettu kirkkoon liittymistä harkitseville ja ortodoksisesta kirkosta kiinnostuneille.

Katso kurssin lisätiedot tästä:
 www.oulunortodoksinenseurakunta.fi/
kirkolliset-toimitukset/kirkkoon-liittyminen/

TIE TRADITIOON -kurssi

Kaikille avoin ortodoksista uskoa, teologiaa ja traditiota käsittelevä kurssi, jonka kautta voi syventää elämäänsä kirkon yhteydessä. Kokoonnumme noin joka toinen torstai ehtoopalveluksen jälkeen eli klo 18.00-20.00.

Vetäjinä isä Tuukka Rantanen ja lukija Johannes Mäntymäki, puh. 040 410 2882

Kevään 2019 illat:

To 17.1. Ryhdymme käymään läpi pyhän Kyrillos Jerusalemilaisen kirjoittamaa "Jerusalemin uskontunnustus" -teosta. Ensimmäistä iltaa varten olisi hyvä hankkia kyseinen kirja ja lukea sitä III katekeesiin saakka. Ilman kirjaa ja sen lukemistakin saa toki osallistua :)

To 31.1. Uskontunnustus, osa 2 (sivut 73-97)
To 14.2. Uskontunnustus, osa 3 (sivut 98-124)
To 28.2. Uskontunnustus, osa 4 (sivut 125-146)

To 28.3. Uskontunnustus, osa 5 (sivut 147-175)

To 11.4. Uskontunnustus, osa 6 (sivut 176-223)
To 25.4. Uskontunnustus, osa 7 (sivut 224-245)

To 9.5. Uskontunnustus, osa 8 (sivut 246-267)
To 23.5. Uskontunnustus, osa 9 (sivut 268-327)

"Kirkkoisä Kyrillos toimi Jerusalemin piispana vuosina 348-386, aikana, jolloin kaupungista tuli kristityn maailman pyhiinvaelluskohde numero yksi.

Pyhän Haudan Kirkon ympärille kasvoi yhteisö, jonka rikas jumalanpalveluselämä huipentui vuosittain pääsiäisenviettoon. Kyrillos on kirkon historian ensimmäisiä merkittäviä jumalanpalvelusliturgian kehittäjiä. Esimerkiksi palmusunnuntai, kiirastorstai ja pitkäperjantai tulivat kirkkovuoden kohokohdiksi todennäköisesti hänen vaikutuksestaan.

Sikäli kuin tiedetään, Kyrillos oli myös ensimmäinen, joka valikoi ja järjesti raamatuntekstejä luettavaksi kirkkovuoden eri ajankohtina. Kyrilloksen katekeesit ovat esitelmiä, joita hän piti pääsiäisyönä kastettaville katekumeeneille, kasteoppilaille.

Vahvasti Raamattuun perustuvat ja erityisesti uskontunnustusta selventävät esitelmät piirtävät mielenkiintoisen kuvan siitä, kuinka kristillistä uskoa opetettiin vasta-alkajille juuri niinä vuosikymmeninä, jolloin Rooman valtakunnasta virallisesti tuli kristillinen."

OULUN SEUDUN RAAMATTUPIIRI

Raamattupiiri on tarkoitettu kaiken ikäisille Pyhästä Raamatusta kiinnostuneille. Piiriä vetää ortodoksisen teologian opiskelija Johannes Mäntymäki, mutta se on toistaiseksi tauolla.

Raamattupiirin nettisivut: