Meri-Lappi

pj. Kerttu Junnonen p. 050 335 6580

Sähköposti:

kerttu.junnonen (at) gmail.com.

Ellei toisin mainita, Meri-Lapin tiistaiseura kokoontuu Kemin kirkon seurakuntasalissa osoitteessa Lehtokatu 31, Kemi.

Ystävyysilta  -  Länsi-Pohjan Suomi-Kreikka  –yhdistys Meri-Lapin tiistai-seuran vieraana

Kuulaana lokakuun iltana täytti iloinen puheensorina Kemin ortodoksisen kirkon eteisen, kun parikymmentä Kreikan-ystävää saapui tiistaiseurailtaamme. Jo keväällä saimme pyynnön järjestää yhteinen tapaaminen, koska edellisestä oli kulunut jo toistakymmentä vuotta.

Isä Markon ja kanttori Helena Matsin toimittamaan rukouspalvelukseen osallistuimme hartaina ja syventyen nauttimaan eri aistein jumalan-palveluksesta. Isä Markon katsaus Suomen ortodoksien historiaan ja itsenäisyytemme alkuaikoina saavutettuun asemaan autonomisena arkkipiispakuntana Konstantinopolin Ekumeenisen Patriarkaatin alaisuudessa oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Myös kirkonisännöitsijä Martti Takalo valotti Meri-Lapin alueen ortodoksien taustoja asiantuntevasti ja mukaansatempaavasti.

Kahvipöydässä keskustelu soljui leppoisasti ja vapautuneesti. Monenlaisiin kysymyksiin isä Marko sai vastata, ja monenlaisia kokemuksia kerrottiin niin matkoilta Kreikkaan kuin evakkoajoiltakin. Mielestäni koko keskustelusta välittyi luonteva yhteisöllisyys ja yhdessäolon myönteinen kokemus.

Seuraavana lauantaina Kreikan-ystävien perinteisessä grillitapahtumassa sain ottaa vastaan monia vilpittömiä ja lämpimiä kiitoksia välitettäväksi eteenpäin tapahtuman järjestäjille ja osallistujille. Yhteistyö Meri-Lapin tiistai-seuran ja Länsi-Pohjan Suomi-Kreikka  –yhdistyksen kanssa onkin jo aluillaan: tänään kokoonnumme yhteiseen käsityö-piiriin, jonka tarkoituksena on lähettää lämmittävä joulupaketti Evian saaren seurakuntaan. Suokoon Jumala meille kaikille siunauksensa kaikessa hyvässä.

Kiitollisin mielin, Kerttu Junnonen

Tervetuloa mukaan Kemin, Keminmaan, Tornion, Simon ortodoksit ja kirkkomme ystävät!

Varsinaiseksi kokoontumispäiväksi on vakiintunut maanantai. Ellei toisin mainita, kokoonnumme
Kemin ort. kirkolla maanantaisin klo 15.

20.8. syyskauden aloitus Elna Nelinin kotona Varejoella

Muut kokoontumiset Kemin kirkon srk-salilla maanantaisin klo 15:

24.9.
1.10.
5.11.
3.12.

Lisäksi osallistumme Oulun katedraalikuoron konserttiin Paattionlehdon kappelissa su 7.10. klo 18.
Lucia-juhla 12.12.klo 17.

Tervetuloa mukaan!