Meri-Lappi

pj. Kerttu Junnonen p. 050 335 6580.

Sähköposti:

kerttu.junnonen (at) gmail.com.

Ellei toisin mainita, Meri-Lapin tiistaiseura kokoontuu Kemin kirkon seurakuntasalissa osoitteessa Lehtokatu 31, Kemi.

Kirjailija Siiri Magga-Miettunen vieraili Meri-Lapin tiistaiseurassa saamelaisten kansallispäivänä 6.2. Hän esitteli kiinnostavasti Inarin Kutturan kylään ja muuallekin Lappiin sijoittuvia teoksiaan.Kirjailija Siiri Magga-Miettunen vieraili Meri-Lapin tiistaiseurassa saamelaisten kansallispäivänä 6.2. Hän esitteli kiinnostavasti Inarin Kutturan kylään ja muuallekin Lappiin sijoittuvia teoksiaan.

Ystävyysilta  -  Länsi-Pohjan Suomi-Kreikka  –yhdistys Meri-Lapin tiistai-seuran vieraana

Kuulaana lokakuun iltana täytti iloinen puheensorina Kemin ortodoksisen kirkon eteisen, kun parikymmentä Kreikan-ystävää saapui tiistaiseurailtaamme. Jo keväällä saimme pyynnön järjestää yhteinen tapaaminen, koska edellisestä oli kulunut jo toistakymmentä vuotta.

Isä Markon ja kanttori Helena Matsin toimittamaan rukouspalvelukseen osallistuimme hartaina ja syventyen nauttimaan eri aistein jumalan-palveluksesta. Isä Markon katsaus Suomen ortodoksien historiaan ja itsenäisyytemme alkuaikoina saavutettuun asemaan autonomisena arkkipiispakuntana Konstantinopolin Ekumeenisen Patriarkaatin alaisuudessa oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Myös kirkonisännöitsijä Martti Takalo valotti Meri-Lapin alueen ortodoksien taustoja asiantuntevasti ja mukaansatempaavasti.

Kahvipöydässä keskustelu soljui leppoisasti ja vapautuneesti. Monenlaisiin kysymyksiin isä Marko sai vastata, ja monenlaisia kokemuksia kerrottiin niin matkoilta Kreikkaan kuin evakkoajoiltakin. Mielestäni koko keskustelusta välittyi luonteva yhteisöllisyys ja yhdessäolon myönteinen kokemus.

Seuraavana lauantaina Kreikan-ystävien perinteisessä grillitapahtumassa sain ottaa vastaan monia vilpittömiä ja lämpimiä kiitoksia välitettäväksi eteenpäin tapahtuman järjestäjille ja osallistujille. Yhteistyö Meri-Lapin tiistai-seuran ja Länsi-Pohjan Suomi-Kreikka  –yhdistyksen kanssa onkin jo aluillaan: tänään kokoonnumme yhteiseen käsityö-piiriin, jonka tarkoituksena on lähettää lämmittävä joulupaketti Evian saaren seurakuntaan. Suokoon Jumala meille kaikille siunauksensa kaikessa hyvässä.

Kiitollisin mielin, Kerttu Junnonen

Tervetuloa mukaan Kemin, Keminmaan, Tornion, Simon ortodoksit ja kirkkomme ystävät!

Varsinaiseksi kokoontumispäiväksi kevätkaudella  2017 on muuttunut maanantai. Ellei toisin mainita, kokoonnumme Kemin ort. kirkolla maanantaisin klo 15.

ma 22.1. klo 15 Seurustelua ja suunnittelua
ma 6.2. klo 15 Kirjailijavierailu, Siiri Magga-Miettunen
pe 10.2. klo 12 Kemin taidemuseo, 100 taiteen vuotta
                    sen jälkeen yht. ruokailu Puistopaviljongissa
ma 6.3. klo 15 Vuosikokous
ma 3.4. klo 15 Virpovitsatalkoot
ti 11.4. klo 19 Faure, Requem, Kemin kaup.orkesteri
                    Kemin lut. kirkko
ma 8.5. klo 15 Liikuntaneuvontaa ikäihmisille

* Huom! Toukokuulla seniorileiri Varejoella

Syyskauden aloitus mökillä elokuun lopulla

***

Osallistumme mahdollisuuksien mukaan myös Kemin katekumeeni-iltoihin joka toinen keskiviikko (klo 18), jonne kaikki ortodoksisesta kirkosta kiinnostuneet ovat tervetulleita:

Kevät 2017

ke 11.1. Ortodoksinen kirkkovuosi

ke 25.1. Sakramentit eli kirkon pyhät toimitukset

ke 8.2. Rukous ortodoksisessa perinteessä

ke 22.2. Paasto – miksi ja miten?

ke 8.3. Katumus ja mielenmuutos

ke 22.3. Pyhät ihmiset ja pyhyys