Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Oulun lähiajan tapahtumat

 

 

Kaikki kokoontumiset järjestetään kahden viikon välein klo 17 seurakuntakeskuksessa, osoitteessa Torikatu 74 Oulu, ellei muuta ole mainittu.

 

Tervetuloa! 

 

Kevätkauden 2017 kokoontumiset:


17.1.

 

31.1.     Kuuntelimme nauhalta Oulun tiistaiseuran 40-vuotisjuhlan ohjelman.

 
14.2.     Blinitarjoilu. Jatkamme 17.1. aloitetun PSHV:n "Rukous"  opintokokonaisuuden käsittelyä.
 
23.2. torstai: Menemme Heinäpään eläkeläispiirin vieraaksi klo 10.30 Heinäpään ev.lut. seurakuntatalolle.
 
28.2      Ensimmäinen paastoviikko. Korppu- ja teetarjoilu.
 
11.3  lauantai. Karjalan Liiton valtakunnallisten ekumeenisten hengellisten päivien ohjelmallinen 
              teeilta klo 19, Torikatu 74.
 
14.3.       Vuosikokous.
 
28.3.       PSHV:n "Rukous" - teema jatkuu

18.4  Efraim Syyrialaisen rukouksesta:. "sielun puhtaus, nöyryys, kärsivällisyys, rakkaus"

 9.5 päivälle ohjelma: isä Osmo Kurolan esitelmä: "Novgorodin ikoneista".
 
23.5. Kevätkauden päättäjäiset Leena ja Kari Vaskon luona "lettukestien" merkeissä
 


 

 

 

 

 

 

 

Syksyn 2016 kokoontumiset:

 

13.09. alkaa klo 17, klo 18 osallistumme vigiliaan
 
27.09. Ahti Pyörnilä kertoo Irinja Nikkasen/Valamon Ystävät ry (1980) toimittamasta kirjasta "Muistojen Valamo"
  
11.10. Diakoniatoimikunnan jäsen Marja Tervahauta kertoo diakoniatyön kehittämissuunnitelmasta seurakunnassamme.
Evl. srk:n Heinäpään eläkeläiset vieraanamme
 
14.10. Karjala-ilta seurakuntasalissa klo 18, yhdessä Tverinkarjalaisten ystävät ry:n, Oulun Karjalaseuran ja Pohjois-Viena -seuran kanssa. "Mitä kuuluu Tverin Karjalaan?" Paikalla vieraita myös Vienan Karjalasta.
 
25.10.
 
 8.11. aihe: Erkki Piiroisen toimittamasta kirjasta Sunnuntaisaarnoja
 26. sunnuntai.
 
 22.11.  aihe : Erkki Piiroisen toimittamasta kirjasta Sunnuntaisaarnoja
 28. sunnuntai. 
 
 13.12. Valmistaudumme Kristuksen syntymäjuhlaan. Aihe: Erkki Piiroisen toimittamasta kirjasta Tiistaisaarnoja
 Valkeudesta osallistuminen.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oulun tiistaiseura

 

 

Kuva: Elisabet LampinenKuva: Elisabet LampinenOulun tiistaiseura toimii Suomen ortodoksisen kirkon vanhimman järjestön, vuonna 1885 perustetun Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan (PSHV) alaisuudessa. Seura kokoontuu syys- ja kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 17 Oulun ortodoksisessa seurakuntakeskuksessa, Torikatu 74. Jos papistoa on paikalla, toimitetaan rukouspalvelus. Tiistaiseuran jäsenet hoitavat vuoroperiaatteen mukaisesti kahvi- ja teetarjoilun. Vaeltajan laulujen lisäksi tapaamisissa kuullaan hengellistä elämää sivuavia esitelmiä, raportteja pyhiinvaellusmatkoilta tms. yleistä mielenkiintoa omaava alustus. Varainhankintaa toteutetaan arpajaisilla ja syys- ja kevätkauden piirakkamyyjäisillä.

Seura osallistuu Filantropia ry:n (Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia- ja lähetystyö) keräyksiin ja talkootempauksiin. Oulun ortodoksista seurakuntaa avustetaan kahvitarjoilujen järjestämisessä liturgiapalvelusten jälkeen. Seura järjestää jäsenilleen matkoja esim. Valamon ja Lintulan luostareihin Heinävedelle ja Pyhittäjä Trifonin vaellukselle Nellimiin sekä Sevettijärvelle. Vastavuoroisia vierailuja on toteutettu Siilinjärven tiistaiseuran kanssa. Oulun tiistaiseuran 65- vuotisjuhlaa vietettiin 6.1.2013.

 

Lisätietoja antaa pj.

Ahti Pyörnilä
Neilikkakuja 4
90460 OULUNSALO
ahti.pyornila (at) saunalahti.fi p. 050 3826 669

 


 

 

Kuva: Elisabet Lampinen

 

 

 MENNYT VUOSI PÄHKINÄNKUORESSA

– POIMINTOJA TOIMINNASTAMME

 

Seuran vuosikokous pidettiin 23.2.2016. Puheenjohtajaksi vuodeksi 2016 valittiin edelleen Ahti Pyörnilä, ja johtokunnan jäseniksi Tuula Jokiranta, Eila Kovalainen, Elisabet Lampinen, Sylvi Palviainen ja Seija Veikkolainen. Keittiötoimikunnan päävastuulliseksi emännäksi valittiin edelleen Meeri Karhatsu, ja muiksi jäseniksi Senja Kaiponen ja Pirkko Lahtinen. Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Tuula Jokiranta, sihteeriksi Elisabet Lampinen ja rahastohoitajaksi Eila Kovalainen. Toimintakertomuksen mukaan seurassa oli 29 jäsentä vuonna 2015.

 

Lappeenrannassa 28.-30.8.2015 järjestetyt ortodoksiset kirkkopäivät olivat mukana olleille varmasti yksi vuoden kohokohdista.  Historiallisen linnoituksen alue ja Neitsyt Marian suojelukselle pyhitetty maamme vanhin ortodoksinen kirkko toimivat päivien keskuspaikkana. Yhteiset jumalanpalvelukset, vedenpyhitys ja ristisaatto, elämän suuria kysymyksiä käsitelleet alustukset, konsertit ja näyttelyt tarjosivat monipuolista hengen ravintoa. Yhdessäolo huipentui sunnuntain aamupalvelukseen ja liturgiaan kesäteatterissa.

 Kuva: Ahti PyörniläKuva: Ahti Pyörnilä

 

Tiistaiseurailtoihin pyrittiin vakiintuneeksi muodostuneen käytännön mukaisesti järjestämään lyhyitä esitelmiä ja alustuksia paitsi hengellistä elämää sivuavista, myös yleistä mielenkiintoa omaavista aiheista. Toimintavuoden ensimmäisessä tapaamisessa 20.1. vieraana oli Oulun Karjalaseura. Karjalaseuran voittopuolisesti luterilaiselle jäsenistölle esiteltiin PSHV:n ja tiistaiseuran toimintaa, ja kerrottiin Oulun ortodoksisesta seurakunnasta. 7.4. kuultiin Ritva Toropaisen ja Juha Eskolan kertomus matkasta Kuolan niemimaan eteläreunalla, Kantalahdesta Varzugaan. 5.5. saimme vieraaksi Siilinjärven tiistaiseuran, ja 19.5. olimme itse vieraina Martinniemen tiistaiseurassa Haukiputaalla. Kevätkauden päättäjäiset ja lettukestit järjestettiin puheenjohtajan kodin pihapiirissä Oulunsalossa 2.6.

 

Kirkkopäivillä kuultu munkki Serafimin luento Enkelten kirkko toimi innoittajana aiheen jatkokäsittelylle omassa keskuudessamme. Ester Vaara toi esitelmässään enkeleistä 22.9. aiheeseen ikonimaalarin näkökulman, ja näytti runsaasti asiaa valaisevia kuvia. 6.10. vieraina olivat kirkkomme uskolliset ystävät, Oulun assyrialaiset. Saimme tietoa siitä, millaista on ollut elää kristittynä Irakissa, ja millaisena he näkevät maan nykytilanteen. Puurojuhla 15.12. päätti syksyn ja samalla vuoden 2015 toimintakauden.

 

Piirakkatalkoiden ja tiistaiseurailtojen arpajaisten tuloilla tuettiin toimintavuonna Filantropian keräyksiä lähes 600 eurolla, ja OYS:n lasten syöpäosastoa pienellä avustussummalla. Seurakuntaa tuettiin n. 1000 eurolla hankkimalla seurakuntasaliin uusi mikrofoni ja led-tuikkukynttilät.

 

Ahti Pyörnilä

 

 

 

 

 

 

(Kuvassa liturgia Lappeenrannan kesäteatterissa 30.8.2015)

Valokuva: Ahti Pyörnilä