Oulun lähiajan tapahtumat

Kaikki kokoontumiset järjestetään tiistaisin kahden viikon välein klo 17 seurakuntakeskuksessa osoitteessa Torikatu 74, ellei muuta ole mainittu.

Tervetuloa!

Syksyn 2018 kokoontumiset:

04.09.2018

18.09.2018

02.10.2018

16.10.2018

13.11.2018

27.11.2018

11.12.2018 tiistaiseuran joulun valm.juhla.

Oulun tiistaiseura

Kuva: Elisabet LampinenKuva: Elisabet LampinenOulun tiistaiseura toimii Suomen ortodoksisen kirkon vanhimman järjestön, vuonna 1885 perustetun Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan (PSHV) alaisuudessa. Seura kokoontuu syys- ja kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 17 Oulun ortodoksisessa seurakuntakeskuksessa, Torikatu 74. Jos papistoa on paikalla, toimitetaan rukouspalvelus. Tiistaiseuran jäsenet hoitavat vuoroperiaatteen mukaisesti kahvi- ja teetarjoilun. Vaeltajan laulujen lisäksi tapaamisissa kuullaan hengellistä elämää sivuavia esitelmiä, raportteja pyhiinvaellusmatkoilta tms. yleistä mielenkiintoa omaava alustus. Varainhankintaa toteutetaan arpajaisilla ja syys- ja kevätkauden piirakkamyyjäisillä.

Seura osallistuu Filantropia ry:n (Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia- ja lähetystyö) keräyksiin ja talkootempauksiin. Oulun ortodoksista seurakuntaa avustetaan kahvitarjoilujen järjestämisessä liturgiapalvelusten jälkeen. Seura järjestää jäsenilleen matkoja esim. Valamon ja Lintulan luostareihin Heinävedelle ja Pyhittäjä Trifonin vaellukselle Nellimiin sekä Sevettijärvelle. Vastavuoroisia vierailuja on toteutettu Siilinjärven tiistaiseuran kanssa. Oulun tiistaiseuran 65- vuotisjuhlaa vietettiin 6.1.2013.

Lisätietoja antaa pj.

Ahti Pyörnilä
Neilikkakuja 4
90460 OULUNSALO
ahti.pyornila (at) saunalahti.fi p. 050 3826 669

Kuva: Elisabet Lampinen

OULUN TIISTAISEURAN PYHIINVAELLUSMATKA

ILOMANTSIIN JA UUTEEN VALAMOON 19.7. - 21.7.2018

Pyhiinvaellusmatka Ilomantsiin Iljan praasniekkaan ja Valamoon. Kotimatkalla käynti Lintulan luostarissa.

Menomatkalla käynti ja lounas, omakustanne, Bombassa Lieksassa.

MATKAN HINTA:

Maksut Oulun tiistaiseuralaisille:

Hotelli 2 hh 235 € / h

Vierasmaja 2 hh: 205 € / h

Hotelli 1 hh 275 €

Maksut muut:

Hotelli 2 hh 255 € / h

Vierasmaja 2 hh: 225 € / h

Hotelli 1 hh 295 €

- linja-autokyyti + majoitus Ilomantsi hotelli / Valamo hotelli / vierasmaja + 2 ruokailua

Oulun Tiistaiseuran tili Nordea FI73 1107 3500 6839 60, Viite: Ilomantsi ja Valamo

Kaikilla tulee olla oma matkavakuutus. Matka toteutuu, kun lähtijöitä on 18.

Ilmoita Tuulalle etu-ja sukunimi, syntymäaika, osoite, puhelin / sähköposti, kansalaisuus, Luostarihotelli/vierasmaja, 1 /2 h huone, huonekaveri, ruoka-allergiat

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tuula Jokiranta 040 – 5866326, tuula.jokiranta@dnainternet.net

Huom! 8.6.2018 alkaen Ahti Pyörnilä 050 3826669

ahti.pyornila@saunalahti.fi

TIIVISTELMÄ TOIMINNASTAMME VUONNA 2017

PSHV:n opintomateriaalin Rukous-teema oli vahvasti esillä vuoden 2017 tiistaiseurailloissa. Teeman eri osien käsittely tapahtui useassa osassa: esim. Efraim Syyrialaisen rukous oli esillä kolmena iltana. Käsiteltävä teksti luettiin, ja aiheen pohjalta keskusteltiin.

Vuoden ensimmäisessä tapaamisessa 17.1. avattiin Rukous-teema ja tutustuttiin sanomalehti Kalevan artikkeliin (Esko Karppanen) Jeesus ja Pilatus ystävinä. 31.1. kuunneltiin c-kasettitaltiointi tiistaiseuran 40-vuotisjuhlasta. 14.2. jatkettiin rukousteemalla: Milloin ja miten paljon on rukoiltava? 28.2. aloitimme Efraim Syyrialaisen rukouksen käsittelyn ja osallistuimme katumuskanoniin katedraalissa. 28.3. isä Eino Hynninen kertoi suuresta paastosta. 18.4. ja 9.5. jatkui Efraim Syyrialaisen rukouksen käsittely; toukokuun tapaamisessa kuulimme lisäksi isä Osmo Kurolan esitelmän Novgorodin ikoneista. Kevätkauden päättäjäisiä (lettukestit) vietettiin Leena ja Kari Vaskon luona 23.5.

Syyskauden ensimmäisessä tapaamisessa 29.8. isä Osmo Kurola ja puheenjohtaja kertoivat pyhäinjäännöksistä, reliikeistä. Reliikkiaiheella jatkettiin vielä 26.9.: isä Marko Patronen kertoi oman katedraalimme pyhäinjäännöksistä. PSHV:n opintomateriaaliin sisältyvää Herran rukousta käsiteltiin 12.9. ja 10.10. Kazanin Jumalanäidin ikoniin tutustuttiin eri lähteiden ja ikonikirjojen avulla 24.10. Marraskuun ensimmäisen tapaamisen 7.11. aiheena oli Ylienkeli Mikael. 21.11. aiheena oli Vapahtaja rukoilijana. Erkki Piiroisen kirjoittaman Karjalan Pyhät kilvoittelijat -kirjan avulla tutustuttiin 12.12. Pyhittäjä Kyrillos Tselmovuorelaiseen. 19.12. vietimme tiistaiseuran omaa joulunvalmistusjuhlaa.

Isät Eino Hynninen ja Osmo Kurola vierailivat usein maallikkovetoisen tiistaiseuramme tapaamisissa. Heidän toimittamansa rukouspalvelukset ja teologinen asiantuntemuksensa ovat lisänneet suuresti iltojemme hengellistä painoarvoa.

Perinteinen pyhiinvaellusmatka Valamon ja Lintulan luostareihin yhdessä Oulun seudun ikonimaalareiden kanssa tehtiin 13.-15.10. Valamossa osallistuttiin PSHV:n vuosijuhlaan.

Yhdessä seurakunnan kanssa järjestimme Karjalan Liiton valtakunnallisten ekumeenisten hengellisten päivien ohjelmaan kuuluneen teeillan seurakuntasalilla 11.3.

Filantropian keräyksiin lahjoitettiin 230 euroa, ja OYS:n lasten syöpäosastoa tuettiin 50 eurolla. Seurakuntaa tuettiin (mm. katedraalin kukat, seurakuntasalin juhlaliinat) vähän yli 1000 eurolla.

Tiistaiseuran puheenjohtajana toimi Ahti Pyörnilä, varapuheenjohtajana Tuula Jokiranta, sihteerinä Elisabet Lampinen ja rahastonhoitajana Eila Kovalainen. Johtokuntaan kuuluivat lisäksi Riitta Heikkinen, Sylvi Palviainen, Marja-Leena Valkonen ja Seija Veikkolainen. Keittiötoimikuntaan kuuluivat Meeri Karhatsu (päävastuullinen emäntä), Senja Kaiponen ja Pirkko Lahtinen. Seuran jäsenmäärä oli 26.

Ahti Pyörnilä