Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Oulun lähiajan tapahtumat

 

 

Kaikki kokoontumiset järjestetään tiistaisin kahden viikon välein klo 17 seurakuntakeskuksessa osoitteessa Torikatu 74, ellei muuta ole mainittu.

 

Tervetuloa! 

 

Kokoontumiset  kevät 2019

8.1. Pyhä marttyyri ja tunnustaja Johannes Ilomantsilainen
   

su 20.1. sunnuntailiturgian jälkeen Kirkkokahvit+arpajaiset


22.1. Pyhittäjä Johannes Valamolainen


5.2. 30-vuotta  arkkipiispa Paavalin kuolemasta

19.2. Vuosikokous

5.3. Tiistaiseurailta /kahvitarjoilu klo 17 osallistumme katumuskanoniin katedraalissa klo 18

19.3. Pyydetään isä Marko Patrosta kertomaan paastosta ja esittelemään ”puametin” (muistelukirjan) käyttöä

2.4. Pyydetään isä Osmo Kurolaa kertomaan Jumalansynnyttäjä Neitsyt Mariasta
 
23.4. "Uskollisen Juudaksen tahrattu maine" – Amos Ozin kirjan Juudas näkemys asiasta

7.5. Pyydetään Heljä-Marja Surcelia kertomaan jostakin valitsemastaan ikonista
           

21.5. Kevätkauden päättäjäiset

 

 

 

 

 

 

Syksyn 2018 kokoontumiset:

 

4.9.  pj. Ahti Pyörnilän esitys Ilomantsista otsikolla "Pyhän Iljan pogosta"
 
18.9. PSHV:N opintomateriaalista:      Rukoustapoja
 
2.10. Kodin rukouselämä – seuraavat päivät  Arkkipiispa Paavalin kirjasta: Miten uskomme
 
16.10. Usko ja hyvät teot
 
30.10. Ehtoolliseen osallistuminen
 
13.11. Jeesuksen rukous
 
27.11. Rukouksen harjoittaminen
  
Ohjelmaan voi tulla tarvittaessa muutoksia.
 
11.12 Joulunvalmistusjuhla                       

Oulun tiistaiseura

Kuva: Elisabet LampinenKuva: Elisabet Lampinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oulun tiistaiseura toimii Suomen ortodoksisen kirkon vanhimman järjestön, vuonna 1885 perustetun Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan (PSHV) alaisuudessa.

Seura kokoontuu syys- ja kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 17 Oulun seurakuntasalilla, Torikatu 74.

Jos papistoa on paikalla, toimitetaan rukouspalvelus. Tiistaiseuran jäsenet hoitavat vuoroperiaatteen mukaisesti kahvi- ja teetarjoilun. Tapaamisissa tutustutaan PSHV:n opintokirjeiden ja ortodoksisen hartauskirjallisuuden tekstehin ja keskustellaan näiden pohjalta.

Tiistaiseurailloissa kuullaan myös hengellistä elämää sivuavia esitelmiä, raportteja pyhiinvaellusmatkoilta ja lauletaan Vaeltajan lauluja. Varainhankintaa toteutetaan arpajaisilla ja syys- ja kevätkauden piirakkamyyjäisillä.

Seura osallistuu Filantropia ry:n (Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia- ja lähetystyö) keräyksiin ja talkootempauksiin. Oulun ortodoksista seurakuntaa avustetaan kahvitarjoilujen järjestämisessä liturgiapalvelusten jälkeen.

Seura järjestää jäsenilleen matkoja Valamon ja Lintulan luostareihin Heinävedelle. Vastavuoroisia vierailuja on toteutettu Siilinjärven tiistaiseuran ja Oulun tuomiokirkkoseurakunnan Heinäpään eläkeläiskerhon kanssa.

Oulun tiistaiseuran 70-vuotisjuhlaa vietettiin 6.1.2018.

 

Lisätietoja antaa pj.

Ahti Pyörnilä
Neilikkakuja 4
90460 OULUNSALO
ahti.pyornila (at) saunalahti.fi p. 050 3826 669

 


 

 

Kuva: Elisabet Lampinen

 

 

TIIVISTELMÄ TOIMINNASTAMME VUONNA 2017

 

PSHV:n opintomateriaalin Rukous-teema oli vahvasti esillä vuoden 2017 tiistaiseurailloissa. Teeman eri osien käsittely tapahtui useassa osassa: esim. Efraim Syyrialaisen rukous oli esillä kolmena iltana. Käsiteltävä teksti luettiin, ja aiheen pohjalta keskusteltiin.

Vuoden ensimmäisessä tapaamisessa 17.1. avattiin Rukous-teema ja tutustuttiin sanomalehti Kalevan artikkeliin (Esko Karppanen) Jeesus ja Pilatus ystävinä. 31.1. kuunneltiin c-kasettitaltiointi tiistaiseuran 40-vuotisjuhlasta. 14.2. jatkettiin rukousteemalla: Milloin ja miten paljon on rukoiltava? 28.2. aloitimme Efraim Syyrialaisen rukouksen käsittelyn ja osallistuimme katumuskanoniin katedraalissa. 28.3. isä Eino Hynninen kertoi suuresta paastosta. 18.4. ja 9.5. jatkui Efraim Syyrialaisen rukouksen käsittely; toukokuun tapaamisessa kuulimme lisäksi isä Osmo Kurolan esitelmän Novgorodin ikoneista. Kevätkauden päättäjäisiä (lettukestit) vietettiin Leena ja Kari Vaskon luona 23.5.

Syyskauden ensimmäisessä tapaamisessa 29.8. isä Osmo Kurola ja puheenjohtaja kertoivat pyhäinjäännöksistä, reliikeistä. Reliikkiaiheella jatkettiin vielä 26.9.: isä Marko Patronen kertoi oman katedraalimme pyhäinjäännöksistä. PSHV:n opintomateriaaliin sisältyvää Herran rukousta käsiteltiin 12.9. ja 10.10. Kazanin Jumalanäidin ikoniin tutustuttiin eri lähteiden ja ikonikirjojen avulla 24.10. Marraskuun ensimmäisen tapaamisen 7.11. aiheena oli Ylienkeli Mikael. 21.11. aiheena oli Vapahtaja rukoilijana. Erkki Piiroisen kirjoittaman Karjalan Pyhät kilvoittelijat -kirjan avulla tutustuttiin 12.12. Pyhittäjä Kyrillos Tselmovuorelaiseen. 19.12. vietimme tiistaiseuran omaa joulunvalmistusjuhlaa.

Isät Eino Hynninen ja Osmo Kurola vierailivat usein maallikkovetoisen tiistaiseuramme tapaamisissa. Heidän toimittamansa rukouspalvelukset ja teologinen asiantuntemuksensa ovat lisänneet suuresti iltojemme hengellistä painoarvoa.

Perinteinen pyhiinvaellusmatka Valamon ja Lintulan luostareihin yhdessä Oulun seudun ikonimaalareiden kanssa tehtiin 13.-15.10. Valamossa osallistuttiin PSHV:n vuosijuhlaan.

Yhdessä seurakunnan kanssa järjestimme Karjalan Liiton valtakunnallisten ekumeenisten hengellisten päivien ohjelmaan kuuluneen teeillan seurakuntasalilla 11.3.

Filantropian keräyksiin lahjoitettiin 230 euroa, ja OYS:n lasten syöpäosastoa tuettiin 50 eurolla. Seurakuntaa tuettiin (mm. katedraalin kukat, seurakuntasalin juhlaliinat) vähän yli 1000 eurolla.

Tiistaiseuran puheenjohtajana toimi Ahti Pyörnilä, varapuheenjohtajana Tuula Jokiranta, sihteerinä Elisabet Lampinen ja rahastonhoitajana Eila Kovalainen. Johtokuntaan kuuluivat lisäksi Riitta Heikkinen, Sylvi Palviainen, Marja-Leena Valkonen ja Seija Veikkolainen. Keittiötoimikuntaan kuuluivat Meeri Karhatsu (päävastuullinen emäntä), Senja Kaiponen ja Pirkko Lahtinen. Seuran jäsenmäärä oli 26.

 

Ahti Pyörnilä

puheenjohtaja