Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Oulun lähiajan tapahtumat

 

 

Kaikki kokoontumiset järjestetään kahden viikon välein klo 17 seurakuntakeskuksessa, osoitteessa Torikatu 74 Oulu, ellei muuta ole mainittu.

 

Tervetuloa! 

 

Kevätkauden 2017 kokoontumiset:


17.1.

 

31.1.     Kuuntelimme nauhalta Oulun tiistaiseuran 40-vuotisjuhlan ohjelman.

 
14.2.     Blinitarjoilu. Jatkamme 17.1. aloitetun PSHV:n "Rukous"  opintokokonaisuuden käsittelyä.
 
23.2. torstai: Menemme Heinäpään eläkeläispiirin vieraaksi klo 10.30 Heinäpään ev.lut. seurakuntatalolle.
 
28.2      Ensimmäinen paastoviikko. Korppu- ja teetarjoilu.
 
11.3  lauantai. Karjalan Liiton valtakunnallisten ekumeenisten hengellisten päivien ohjelmallinen 
              teeilta klo 19, Torikatu 74.
 
14.3.       Vuosikokous.
 
28.3.       PSHV:n "Rukous" - teema jatkuu

18.4  Efraim Syyrialaisen rukouksesta:. "sielun puhtaus, nöyryys, kärsivällisyys, rakkaus"

 9.5 päivälle ohjelma: isä Osmo Kurolan esitelmä: "Novgorodin ikoneista".
 
23.5. Kevätkauden päättäjäiset Leena ja Kari Vaskon luona "lettukestien" merkeissä
 


 

 

Syksyn 2017 kokoontumiset:

 

29.8.
 
12.9.
 
26.9.
 
10.10.
 
24.10.
 
7.11.
 
21.11.
 
12.12.
 
19.12. (joulunvalmistusjuhla)
 

 

Oulun tiistaiseura

 

 

Kuva: Elisabet LampinenKuva: Elisabet LampinenOulun tiistaiseura toimii Suomen ortodoksisen kirkon vanhimman järjestön, vuonna 1885 perustetun Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan (PSHV) alaisuudessa. Seura kokoontuu syys- ja kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 17 Oulun ortodoksisessa seurakuntakeskuksessa, Torikatu 74. Jos papistoa on paikalla, toimitetaan rukouspalvelus. Tiistaiseuran jäsenet hoitavat vuoroperiaatteen mukaisesti kahvi- ja teetarjoilun. Vaeltajan laulujen lisäksi tapaamisissa kuullaan hengellistä elämää sivuavia esitelmiä, raportteja pyhiinvaellusmatkoilta tms. yleistä mielenkiintoa omaava alustus. Varainhankintaa toteutetaan arpajaisilla ja syys- ja kevätkauden piirakkamyyjäisillä.

Seura osallistuu Filantropia ry:n (Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia- ja lähetystyö) keräyksiin ja talkootempauksiin. Oulun ortodoksista seurakuntaa avustetaan kahvitarjoilujen järjestämisessä liturgiapalvelusten jälkeen. Seura järjestää jäsenilleen matkoja esim. Valamon ja Lintulan luostareihin Heinävedelle ja Pyhittäjä Trifonin vaellukselle Nellimiin sekä Sevettijärvelle. Vastavuoroisia vierailuja on toteutettu Siilinjärven tiistaiseuran kanssa. Oulun tiistaiseuran 65- vuotisjuhlaa vietettiin 6.1.2013.

 

Lisätietoja antaa pj.

Ahti Pyörnilä
Neilikkakuja 4
90460 OULUNSALO
ahti.pyornila (at) saunalahti.fi p. 050 3826 669

 


 

 

Kuva: Elisabet Lampinen

 

 

 MENNYT VUOSI PÄHKINÄNKUORESSA

– POIMINTOJA TOIMINNASTAMME VUONNA 2016

Syyskuun toisessa tiistaiseuraillassa 27.9. kysyimme jäsenistöltä, mitä toiveita heillä on tapaamistemme ohjelmasisällöksi. Kyselyn tulosten perusteella esitelmäpainotteisuutta vähennettiin, ja keskustelua uskonelämään liittyvistä kysymyksistä lisättiin.

Tammikuussa alkanut toimintakevät täyttyi vielä pääasiassa esitelmistä. Puheenjohtaja alusti 12.1. islamilaisesta maailmasta, ja prof. emerita Irma Moilanen 26.1. aiheesta Lapsuuden menetykset. Eila Rovio kertoi 9.2. sotalapsiajastaan Ruotsissa, ja Eila Onnela sukututkimuksesta ja karjalaisista juuristaan 5.4. Toukokuussa kuulimme Tuomo Vilppolan raportin Koulutuskokemuksia Armeniasta (3.5.). Aiheeseen liittyen puheenjohtaja kertoi lyhyesti Serafim Seppälän kirjasta Armenian kansanmurhan perintö. Kevään viimeisessä tiistaiseuraillassa 24.5. isä Osmo Kurola kertoi Karjalan pyhittäjäisien ikoneista. Kesäkuun 1.päivänä vierailimme Pirkko ja Antti Teron uudessa, kauniissa Hailuodon kodissa. Isä Marko Patronen toimitti samana päivänä kodin siunauksen.

KP metropoliitta Elia vieraili tiistaiseuraillassa 8.3. Hän toimitti rukouspalveluksen ja kertoi kokemuksistaan ja tuntemuksistaan piispuudesta Oulun hiippakunnassa. Isät Eino Hynninen ja Osmo Kurola ovat olleet niin keväällä kuin syksylläkin usein, ja isä Marko Patronen 13.9., läsnä tapaamisissamme. He ovat toimittaneet rukouspalveluksen, ja antaneet teologisella tietämyksellään arvokkaan panoksen uskonelämän pohdinnoillemme.

Pyhittäjäisät Sergei ja Herman Valamon luostarin kirkon ulkoseinän mosaiikissaPyhittäjäisät Sergei ja Herman Valamon luostarin kirkon ulkoseinän mosaiikissa

Perinteiseen pyhiinvaellusmatkaan Valamon ja Lintulan luostareihin (6.-8.9.) liitettiin tutustuminen Riisaan, hiljattain uudistettuun Suomen ortodoksiseen kirkkomuseoon Kuopiossa. Valamo-aiheella jatkettiin vielä 27.9., kun puheenjohtaja referoi Irinja Nikkasen/Valamon ystävät ry:n kirjaa (1980) Muistojen Valamo. Oulun tuomiokirkkoseurakunnan Heinäpään eläkeläisten kerho diakoniatyöntekijä Kaisa Jaakkolan johdolla vieraili illassamme 11.10. Oman seurakuntamme diakoniatoimikunnan jäsen Marja Tervahauta kertoi tässä ekumeenisessa tapaamisessa diakoniatyön kehittämissuunnitelmasta seurakunnassamme. Syyskauden viimeisissä kokoontumisissa luimme ajankohtaan sopivia tekstejä Erkki Piiroisen toimittamista kirjoista Sunnuntaisaarnoja ja Tiistaisaarnoja (puheenjohtaja 25.10., Elisabet Lampinen 8.11., Tuula Jokiranta 22.11. ja Seija Veikkolainen puurojuhlassamme 13.12. Seija kertoi myös Pyhän Lucian muistoksi vietettävän Lucian päivän perinteestä.

Yhdessä Tverinkarjalaisten ystävät ry:n, Oulun Karjalaseuran ja Pohjois-Viena –seuran kanssa järjestimme Karjala-illan srk-salissa 14.10. Illan monipuolisessa ohjelmassa kuulimme mm. Kiestingistä, Vienan Karjalasta Ouluun saapuneen Aalto-ryhmän perinnemusiikkiesityksiä. 

Piirakkatalkoiden ja tiistaiseurailtojen tuotoilla tuettiin Filantropian keräyksiä 500 eurolla, ja OYS:n lasten syöpäosastoa 100 eurolla. Seurakuntaa tuettiin lähes 700 eurolla.

Seuran vuosikokouksessa 14.3.2017 puheenjohtajaksi valittiin edelleen Ahti Pyörnilä, ja johtokunnan jäseniksi edelleen Tuula Jokiranta, Eila Kovalainen, Elisabet Lampinen, Sylvi Palviainen ja Seija Veikkolainen. Uusiksi jäseniksi johtokuntaan valittiin Riitta Heikkinen ja Marja-Leena Valkonen. Keittiötoimikunnan päävastuullisena emäntänä jatkaa Meeri Karhatsu, ja muina jäseninä Senja Kaiponen ja Pirkko Lahtinen. Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Tuula Jokiranta, sihteeriksi Elisabet Lampinen ja rahastohoitajaksi Eila Kovalainen. Vuoden 2016 toimintakertomuksen mukaan seuraan kuului 23 jäsentä.

Ahti Pyörnilä

puheenjohtaja