Raahe

pj. Lea Kuusirati p. 0400 205 942

Kuva: Pekka JylänkiKuva: Pekka Jylänki

Raahen rukoushuoneen praasniekkaa vietettiin 20.–21.11. Juhlavigilia ja -liturgia toimitettiin kirkkoherra Marko Patrosen ja rovasti Sergius Collianderin johdolla, joka oli mukana PSHV:n toiminnanjohtajana juhlistamassa Raahen tiistaiseuran 35-vuotisjuhlaa.

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan toiminnanjohtaja isä Sergius Colliander puhumassa Raahen rukoushuoneella 20.11. Kuva: Pekka JylänkiPyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan toiminnanjohtaja isä Sergius Colliander puhumassa Raahen rukoushuoneella 20.11. Kuva: Pekka Jylänki

Juhlassa muistettiin myös aktiivisia tiistaiseuralaisia: Kaarina Turuselle myönnettiin PSHV:n kultainen ansiomerkki ja Tatjana Ihatsulle PSHV:n kultainen laulajamerkki, Eija Mätäsaholle PSHV:n viiri ja Tatjana Lumpeelle seurakunnan viiri.

Tiistaiseura muisti kirjalahjalla useaa pitkäaikaista jäsentään. Myös ahkerasti toiminnassa mukana olevia miesjäseniä muistettiin erityislahjalla.

Onnittelunsa ja tervehdyksensä  juhlivalle tiistaiseuralle toivat  Oulun tiistaiseuralta Tuula Jokiranta ja Vihannin tiistaiseuralta Pekka Jylänki.

Kuva: Pekka JylänkiKuva: Pekka Jylänki

Puitteet kotoisille ja lämminhenkisille  juhlallisuuksille  loi isä Sergiuksen  ja  seurakunnan työntekijöiden (isä Markon, kanttorien Juhanin ja Helenan, diakoni Karin ja ipodiakoni Karin) mukana olo 35-vuotisjuhlallisuuksissa.

Kuva: Pekka JylänkiKuva: Pekka Jylänki

Isä Andrei Sõtšov toimittamassa liturgiaa Raahen rukoushuoneella.
Kuvat: Mikko Koistinen.

Kirkkokahveilla liturgian jälkeen huhtikuussa 2016.
Kuva: Mikko Koistinen. Kirkkokahveilla liturgian jälkeen huhtikuussa 2016. Kuva: Mikko Koistinen.

Tiistaiseura kokoontuu kerran kuukaudessa Raahen rukoushuoneella sekä järjestää kirkkokahvit jumalanpalvelusten jälkeen.

Kevät 2017:

to 26.1. klo 18 rukoushetki, tiistaiseura, mukana isä Eino Hynninen

To 16.3. klo 18 Tiistaiseuran vuosikokous

To 30.3. klo 18 Tiistaiseura (virpovitsojen teko)

To 11.5. klo 18 Tiistaiseura

To 25.5. Tiistaiseura klo 10 toimitettavan liturgian ja kirkkokahvien jälkeen, papin kyselytunti

Lämpimästi tervetuloa!

Tiistaiseuran 35-vuotisjuhla 20.11.2016. Kuva: Pekka JylänkiTiistaiseuran 35-vuotisjuhla 20.11.2016. Kuva: Pekka Jylänki

Kuva: Maire Koistinen.Kuva: Maire Koistinen.

Musiikin lumoissa

Musiikkineuvos Tapani Tirilä oli kutsuttu Raahen tiistaiseurailtaan 28.1. kertomaan musiikin merkityksestä ihmiselle. Me paikalla olleet parikymmentä kuuntelijaa saimme nauttia kokeneen musiikkialan ammattilaisen ja syvällisen pedagogin innostuneesta ja mukaansatempaavasta luennosta.

Tapanin mukaan kaikilla ihmisillä on oma henkilökohtainen suhteensa musiikkiin. Se syntyy jo äidin kohdussa ja sen äänimaailmassa ja jatkuu elämän loppuun saakka. Musiikki koskettaa ihmisen sisimmässä olevia ulottuvuuksia, jotka ovat sanojen tavoittamattomissa. Tästä syystä musiikki hoitaa ihmistä kuin lääke: se virkistää, puhdistaa, rauhoittaa, lieventää kipua, auttaa selviytymään traumojen käsittelyssä, rakentaa muistosillan kauas taaksepäin omaan menneisyyteen silloin kun omat sanat ovat jo kadonneet.

Kuva: Maire Koistinen.Kuva: Maire Koistinen.

Tapani painotti esityksessään myös musiikin yhteisöllisyyttä, joka syntyy musiikkia yhdessä tehdessä tai kuunnellessa. Tämän pääsimme kokemaan musiikkinäytteitä kuunnellessamme ja varsinkin laulaessamme yhdessä Tapanin säestyksellä vanhoja koululauluja. Opettelimme myös aivan uuden laulun, pyhälle Ksenia Pietarilaiselle omistetun hengellisen veisun uudesta PSHV:n julkaisemasta laulukirjasta.

Ilta oli erittäin lämminhenkinen ja virkistävä.
Kiitos, Tapani! Tulethan toistekin!

Raahen tiistaiseuran puolesta

Tatjana Ihatsu