Kemin ortodoksinen kirkko on pyhitetty Herran Edelläkävijän Johannes Kastajan syntymän (24.6.) muistolle.

Meri-Lapin kirkkolauluyhtye hakee laulajia

Seurakunnan kanttorit hakevat Meri-Lapin kirkkolauluyhtyeeseen laulajia. Ortodoksinen kirkkomusiikki on säestyksetöntä laulua. Laulajalta edellytetään sitoutumista ja laulamista liturgioissa noin kaksi kertaa kuukaudessa. Harjoituksia pidetään joka toinen viikko.

Ortodoksinen jumalanpalvelus vaatii laulajalta puhtaan sävelkorvan ja koelaulussa se tarkastetaan helpolla menetelmällä. Kuorossa oleminen ei edellytä ortodoksiseen kirkkoon kuulumista.

Yhteydenotot

0445115748 helena.matsi@ort.fi

Merilapin kirkkokerho kokoontuu Kemin kirkolla niinä keskiviikkoina klo 16.00-18.00, jolloin illalla toimitetaan jumalanpalvelus. Opetellaan kirkkolauluja, kirkkokäyttäytymistä, askarrellaan ja leikitään. Lopuksi pientä purtavaa. Lämpimästi tervetuloa!

Merilapin kirkkokerho kokoontuu Kemin kirkolla klo 16.00-18.00 keskiviikkoisin niinä päivinä kun kirkossa on ehtoopalvelus.

Kerhossa opetellaan kirkkolauluja, kirkkokäyttäytymistä, askarrellaan ja leikitään. Lopuksi pientä purtavaa. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot: kanttori Helena Matsi

helena.matsi@ort.fi, 044 5115 748

PääsiäisyöPääsiäisyö

Suuren perjantain ehtoopalvelus.
Kuva: Helena MatsiSuuren perjantain ehtoopalvelus. Kuva: Helena Matsi

Oletko kiinnostunut kirkkoon liittymisestä tai haluatko tietää enemmän ortodoksisesta perinteestä ja uskosta?

Lämpimästi tervetuloa "Ortodoksisuus tutuksi" -kurssille, joka alkaa ke 18.9. klo 18 ja jatkuu joka toinen keskiviikko 4.12. saakka.

Jos haluat keskustella henkilökohtaisesti papin kanssa, ota rohkeasti yhteyttä:

tuukka.rantanen@ort.fi / p.044 5115 744

PYHÄN JOHANNES KASTAJAN SYNTYMÄN KIRKKO

Lehtokatu 31, Kemi

Isännöitsijä: Martti Takalo p. 040 548 6052

Jumalanpalvelukset ovat Kemissä tauolla toistaiseksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ainakin 13.5.2020 saakka Suomen ortodoksisen kirkon päätöksen mukaisesti.

Jumalanpalvelukset kuitenkin toimitetaan Oulun katedraalissa suljetuin ovin ilman kirkkokansaa, sillä tällaisena poikkeusaikanakin rukous jatkuu.

Kirkkokansa voi osallistua rukoukseen seurakunnan oman YouTube -kanavan kautta suorana lähetyksenä Oulun katedraalissa toimitettavien palvelusten osalta, jotka ovat listattuina etusivulla.

Tilannetta päivitetään kun piispoilta ja hallitukselta tulee uusia ohjeita.

From 18th March onwards church services will be held behind closed doors. Only those actually taking part in the service will be allowed to be present. Members of the congregation will be able to follow services on the Internet

С 18.3.2020 богослужения совершаются за закрытыми дверями. Во время богослужения в храме присутствуют только лица, совершающие его. Паства участвует в богослужениях посредством трансляций в интернете

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται από τις 17.3 µόνο µε την παρούσια του προσωπικού. Οι πιστοί µπορούν να παρακολουθούν τις ακολουθίες από το internet

Från och med den 18 mars förrättas gudstjänsterna bakom stängda dörrar.
I gudstjänsterna närvarar endast de personer som deltar i gudstjänstens förrättning. Övriga kan följa församlingens gudstjänster via internet

Kirkkokansaa Kemissä liturgian jälkeen. Kuva: Markku Volotinen.Kirkkokansaa Kemissä liturgian jälkeen. Kuva: Markku Volotinen.