Kemin ortodoksinen kirkko on pyhitetty Herran Edelläkävijän Johannes Kastajan syntymän (24.6.) muistolle.

Meri-Lapin kirkkolauluyhtye hakee laulajia

Seurakunnan kanttorit hakevat Meri-Lapin kirkkolauluyhtyeeseen laulajia. Ortodoksinen kirkkomusiikki on säestyksetöntä laulua. Laulajalta edellytetään sitoutumista ja laulamista liturgioissa noin kaksi kertaa kuukaudessa. Harjoituksia pidetään joka toinen viikko.

Ortodoksinen jumalanpalvelus vaatii laulajalta puhtaan sävelkorvan ja koelaulussa se tarkastetaan helpolla menetelmällä. Kuorossa oleminen ei edellytä ortodoksiseen kirkkoon kuulumista.

Yhteydenotot

0445115748 helena.matsi@ort.fi

Merilapin kirkkokerho kokoontuu Kemin kirkolla niinä keskiviikkoina klo 16.00-18.00, jolloin illalla toimitetaan jumalanpalvelus. Opetellaan kirkkolauluja, kirkkokäyttäytymistä, askarrellaan ja leikitään. Lopuksi pientä purtavaa. Lämpimästi tervetuloa!

Merilapin kirkkokerho kokoontuu Kemin kirkolla klo 16.00-18.00 keskiviikkoisin niinä päivinä kun kirkossa on ehtoopalvelus.

Kerhossa opetellaan kirkkolauluja, kirkkokäyttäytymistä, askarrellaan ja leikitään. Lopuksi pientä purtavaa. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot: kanttori Helena Matsi

helena.matsi@ort.fi, 044 5115 748

PääsiäisyöPääsiäisyö

Suuren perjantain ehtoopalvelus.
Kuva: Helena MatsiSuuren perjantain ehtoopalvelus. Kuva: Helena Matsi

Oletko kiinnostunut kirkkoon liittymisestä tai haluatko tietää enemmän ortodoksisesta perinteestä ja uskosta?

Jos haluat keskustella henkilökohtaisesti papin kanssa, ota rohkeasti yhteyttä:

tuukka.rantanen@ort.fi / p.044 5115 744

PYHÄN JOHANNES KASTAJAN SYNTYMÄN KIRKKO

Lehtokatu 31, Kemi

Isännöitsijä: Martti Takalo p. 040 548 6052

ke 3.6. klo 17 akatistos Jumalansynnyttäjälle kirkon pihalla
(säävaraus)

ke 17.6. klo 17 akatistos kirkon pihalla

ke 24.6. klo 10 toimitetaan liturgia, jonka jälkeen n. 11.15 voi osallistua ehtoollisesta ilmoittautumalla etukäteen toimittavalle papille: tuukka.rantanen@ort.fi / 044 5115 744

Ehtoollisen jälkeen toimitetaan ulkona vedenpyhitys, johon kaikki ovat tervetulleita! (säävaraus)

Mikäli sinulla on flunssan oireita tai tiedät altistuneesi koronavirukselle, silloin ehtoolliselle ei voi tulla.

Jos kuulut riskiryhmään, harkitse vakavasti oman terveytesi vuoksi tuletko paikalle.

Turvavälit toisiin osallistuviin pitää säilyttää (2 metriä).

Ehtoolliseen osallistuminen tapahtuu liturgian päätyttyä, eli varsinaiseen jumalanpalvelukseen ei voi osallistua. Paikalle kannattaa tulla siis klo 11.15, sillä kirkkoon ei pääse.

Ehtoollisen jakamisen jälkeen toimitetaan kirkon pihalla Kiitosakatistos, jossa kaikki paikallaolijat (max 50 henkeä) voivat olla läsnä. (Akatistoksella on säävaraus)

Muut jumalanpalvelukset ovat Kemissä tauolla toistaiseksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi 31.7.2020 saakka Suomen ortodoksisen kirkon päätöksen mukaisesti.

Jumalanpalvelukset kuitenkin toimitetaan Oulun katedraalissa suljetuin ovin ilman kirkkokansaa, sillä tällaisena poikkeusaikanakin rukous jatkuu.

Kirkkokansa voi osallistua rukoukseen seurakunnan oman YouTube -kanavan kautta suorana lähetyksenä Oulun katedraalissa toimitettavien palvelusten osalta, jotka ovat listattuina etusivulla.

Tilannetta päivitetään kun piispoilta ja hallitukselta tulee uusia ohjeita.

From 18th March onwards church services will be held behind closed doors. Only those actually taking part in the service will be allowed to be present. Members of the congregation will be able to follow services on the Internet

Мы благодарим Бога за возможность снова собраться для церковной службы.  Тем не менее, мы можемсобиратьсятолько вне церкви из-за Covid-19 и строго придерживаться следующих правил:

1.   Всего 45 человек во дворе / саду.
2   Следует избегать любого
     физического контакта (другие люди, иконы и т.д.)
3.   Если у вас есть какие-либо
      симптомы гриппа или подобные тому, не приходите на службы.
4.   Вы должны соблюдать безопасное расстояние в 2 метра от окружающих вас людей (это не относится к людям из одной семьи).
5.   Безопасное расстояние должно соблюдаться и в очереди на причастие.  Не целуйте и не трогайте чашу, не протирайте рот тканью.

Kirkkokansaa Kemissä liturgian jälkeen. Kuva: Markku Volotinen.Kirkkokansaa Kemissä liturgian jälkeen. Kuva: Markku Volotinen.