Varejoen tsasouna on pyhitetty p. Trifon Petsamolaisen (15.12.) muistolle.

Varejoen tsasounan läheisyydessä sijaitseva Petsamon alaluostarin mallin mukaan tehty kellotapuli vihittiin käyttöönsä 16.7.2016.

Kellotapulin ovat tehneet Petsamo-Seura ja Varejoen Kyläyhdistys petsamolaisten evakkojen muistomerkiksi, ja se valmistui Varejoen kylän 70-vuotisjuhlaan.

Kellotapuli helmikuussa 2017.Kellotapuli helmikuussa 2017.

HUOM! Katso ajantasalla olevat rajoitukset ja muutokset etusivulta koskien jumalanpalveluselämää.

Tsasouna ja kellotapuli alhaalta rinteestä kuvattuna.

Meri-Lapin kirkkolauluyhtye hakee laulajia

Seurakunnan kanttorit hakevat Meri-Lapin kirkkolauluyhtyeeseen laulajia. Ortodoksinen kirkkomusiikki on säestyksetöntä laulua. Laulajalta vaaditaan sitoutumista ja laulamista liturgioissa noin kaksi kertaa kuukaudessa. Harjoituksia on tarkoitus pitää joka toinen viikko.

Ortodoksinen jumalanpalvelus vaatii laulajalta puhtaan sävelkorvan ja koelaulussa se tarkastetaan helpolla menetelmällä. Kuorossa oleminen ei edellytä ortodoksiseen kirkkoon kuulumista.

Yhteydenotot:
044 5115 748, helena.matsi@ort.fi

PYHITTÄJÄ TRIFON PETSAMOLAISEN RUKOUSHUONE
Tsasounantie 34, Tervolan Varejoki

Huom. katso palvelukset ja poikkeukset etusivulta!

JOULUKUU

la 12.12. liturgia PERUTTU KORONATILANTEEN VUOKSI

TAMMIKUU

su 31.1. klo 10 lyhyt rukoushetki, mahdollisuus osallistua ehtoollisesta

HUHTIKUU

pe 2.4. klo 16 suuren lauantain aamupalvelus ja ristisaatto, Kristuksen hautauksen muisto (PERUTTU)

Mikäli sinulla on flunssan oireita tai tiedät altistuneesi koronavirukselle, silloin kirkkoon / srk-salille / toimituksiin ei voi tulla.

Jos kuulut riskiryhmään, harkitse vakavasti oman terveytesi vuoksi tuletko paikalle.

Turvavälit toisiin osallistuviin pitää säilyttää (2 metriä).
Vahva maskisuositus (maskeja saa ilmaiseksi kirkossa)

Следует избегать любого
физического контакта (другие люди, иконы и т.д.)

Если у вас есть какие-либо
      симптомы гриппа или подобные тому, не приходите на службы.

Вы должны соблюдать безопасное расстояние в 2 метра от окружающих вас людей (это не относится к людям из одной семьи).

Безопасное расстояние должно соблюдаться и в очереди на причастие.  Не целуйте и не трогайте чашу, не протирайте рот тканью.