Oulun tiistaiseuran lähiajan tapahtumat ja kokoontumiset

KEVÄT 2021

tiistaisin klo 17

-19.1. PERUTTU KORONARAJOITUSTEN VUOKSI

-2.2. PERUTTU

-16.2. PERUTTU

-2.3. VUOSIKOKOUS

-16.3. PERUTTU

-13.4. PERUTTU koronarajoitusten vuoksi

-27.4. PERUTTU koronarajoitusten vuoksi

-11.5. TERVETULOA!

Oulun tiistaiseura

Kuva: Elisabet LampinenKuva: Elisabet Lampinen

Oulun tiistaiseura toimii Suomen ortodoksisen kirkon vanhimman järjestön, vuonna 1885 perustetun Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan (PSHV) alaisuudessa.

Seura kokoontuu syys- ja kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 17 Oulun seurakuntasalilla, Torikatu 74.

Jos papistoa on paikalla, toimitetaan rukouspalvelus. Tiistaiseuran jäsenet hoitavat vuoroperiaatteen mukaisesti kahvi- ja teetarjoilun. Tapaamisissa tutustutaan PSHV:n opintokirjeiden ja ortodoksisen hartauskirjallisuuden tekstehin ja keskustellaan näiden pohjalta.

Tiistaiseurailloissa kuullaan myös hengellistä elämää sivuavia esitelmiä, raportteja pyhiinvaellusmatkoilta ja lauletaan Vaeltajan lauluja. Varainhankintaa toteutetaan arpajaisilla ja syys- ja kevätkauden piirakkamyyjäisillä.

Seura osallistuu Filantropia ry:n (Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia- ja lähetystyö) keräyksiin ja talkootempauksiin. Oulun ortodoksista seurakuntaa avustetaan kahvitarjoilujen järjestämisessä liturgiapalvelusten jälkeen.

Seura järjestää jäsenilleen matkoja Valamon ja Lintulan luostareihin Heinävedelle.

Oulun tiistaiseuran 70-vuotisjuhlaa vietettiin 6.1.2018.

Lisätiedot:

pj. Tuula Jokiranta

Kannuskuja 14

90540 Oulu

tuula.jokiranta@dnainternet.net

Kuva: Elisabet Lampinen

Ompelupiiri

Ompelupiiri on tauolla toistaiseksi.

KOOSTE VUODESTA 2019

Vuoden ensimmäisessä tiistaiseuraillassa 8.1. Ahti Pyörnilä kertoi pyhä marttyyri ja tunnustaja Johannes Sonkajanrantalaisen elämästä tekstein ja kuvin. Tiistaiseuran vanhimman jäsenen Sirkka Heiskasen syntymäpäivämuistaminen (91 v.). Perinteistä blini-iltaa (Elisabet ja Eila) vietettiin 22.1. Helmikuun tapaamisessa 5.2. Ahti Pyörnilä kertoi pyhittäjä Johannes Valamolaisesta. 5.3. oli kanttori Juhani Matsi vieraanamme ja laulatti Pyhiinvaeltajan lauluja ja 19.3. isä Osmo Kurola kertoi Jumalansynnyttäjästä ikonien valossa. Isä Marko kertoi muistelukirjan käytöstä ja laulettiin vaeltajan lauluja 2.4. ja 23.4. Ahti Pyörnilä kertoi Amos Ozin kirjasta Juudas "Uskollisen Juudaksen tahrattu maine". 7.5. Heljä Marja Surcell puhui Kristuksen ylösnousemuksen jälkeisen 40 päivän jakson ikonografiasta ja 21.5. kokoonnuimme kevätkauden päättäjäisiin Eila Onnelan kotiin.

Syyskauden ensimmäisessä tapaamisessa 17.9. Pyhän Trifonin pyhiinvaellusmatkan ja Vanhan Valamon matkan terveiset toi Tuula Jokiranta. 1.10. osallistuimme Tiistaiseuran tarjoamalle lounaalle Ravintola Crecianissa.

15.10. Ahti Pyörnilä kertoi Suistamon kirkon 175-vuotisjuhlasta. 29.10. vieraana oli Kempeleen tiistaiseura. 12.11. Leena Leskelä kertoi Martta-toiminnasta Karjalassa ennen sotia.
26.11. katseltiin valokuvia Vanhasta Valamosta. Omassa joulunvalmistusjuhlassamme 10.12. isä Marko toimitti rukouspalveluksen ja kanttori Juhani säesti joululauluja.

Oulun tiistaiseura järjesti pyhiinvaellusmatkan Valamon ja Lintulan luostareihin 18.10.-20.10. Valamossa osallistuttiin PSHV: n vuosijuhlien ohjelmaan ja vuosikokoukseen.

Vuoden aikana järjestettiin piirakkatalkoot huhtikuussa ja joulukuussa sekä kolmet kirkkokahvit, 20.1. (Lintulan luostarin hyväksi), 14.4. ja 17.11. PSHV:n järjestämän Pyhän Trifonin pyhiinvaelluksen matkalaisille järjestettiin ruokailu 22.8.

Filantropian keräyksiin lahjoitettiin 418 euroa. Lintulan luostarille lahjoitettiin kirkkokahvituksesta ja arpajaisista
453 €.

Isät Eino Hynninen ja Osmo Kurola toimittivat yhdessä tai vuorokertoina rukouspalveluksen tiistaiseuraillan aluksi. Kanttori Juhani Matsi vieraili illoissamme ja opetti meille Pyhiinvaeltajan lauluja.

Tiistaiseuran puheenjohtajana vuosikokoukseen asti toimi Ahti Pyörnilä. Hän halusi luopua puheenjohtajuudesta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tuula Jokiranta. Varapuheenjohtajana toimi Pirkko Tero, sihteerinä Eila Onnela, rahastonhoitajana Eila Kovalainen ja jäsenenä Marja-Leena Valkonen. Keittiötoimikuntaan kuuluivat Meeri Karhatsu (päävastuullinen emäntä), Pirkko Lahtinen, Arja Kaikkonen ja Marja-Leena Valkonen. Seuran jäsenmäärä oli 23.

Tuula Jokiranta