Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Oulun lähiajan tapahtumat

 

 

Kaikki kokoontumiset järjestetään tiistaisin kahden viikon välein klo 17 seurakuntakeskuksessa osoitteessa Torikatu 74, ellei muuta ole mainittu.

 

Tervetuloa! 

 

Kokoontumiset  kevät 2019

8.1. Pyhä marttyyri ja tunnustaja Johannes Ilomantsilainen
   

su 20.1. sunnuntailiturgian jälkeen Kirkkokahvit+arpajaiset


22.1. Pyhittäjä Johannes Valamolainen


5.2. 30-vuotta  arkkipiispa Paavalin kuolemasta

19.2. Vuosikokous

5.3. Tiistaiseurailta /kahvitarjoilu klo 17 osallistumme katumuskanoniin katedraalissa klo 18

19.3. Pyydetään isä Osmo Kurolaa kertomaan Jumalansynnyttäjä Neitsyt Mariasta


2.4.
Pyydetään isä Marko Patrosta kertomaan paastosta ja esittelemään ”puametin” (muistelukirjan) käyttöä

  
23.4. "Uskollisen Juudaksen tahrattu maine" – Amos Ozin kirjan Juudas näkemys asiasta

7.5. Pyydetään Heljä-Marja Surcelia kertomaan jostakin valitsemastaan ikonista
           

21.5. Kevätkauden päättäjäiset Eila Onnelalla

 

 

 

 

 

 

Syksyn 2018 kokoontumiset:

 

4.9.  pj. Ahti Pyörnilän esitys Ilomantsista otsikolla "Pyhän Iljan pogosta"
 
18.9. PSHV:N opintomateriaalista:      Rukoustapoja
 
2.10. Kodin rukouselämä – seuraavat päivät  Arkkipiispa Paavalin kirjasta: Miten uskomme
 
16.10. Usko ja hyvät teot
 
30.10. Ehtoolliseen osallistuminen
 
13.11. Jeesuksen rukous
 
27.11. Rukouksen harjoittaminen
  
Ohjelmaan voi tulla tarvittaessa muutoksia.
 
11.12 Joulunvalmistusjuhla                       

Oulun tiistaiseura

Kuva: Elisabet LampinenKuva: Elisabet Lampinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oulun tiistaiseura toimii Suomen ortodoksisen kirkon vanhimman järjestön, vuonna 1885 perustetun Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan (PSHV) alaisuudessa.

Seura kokoontuu syys- ja kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 17 Oulun seurakuntasalilla, Torikatu 74.

Jos papistoa on paikalla, toimitetaan rukouspalvelus. Tiistaiseuran jäsenet hoitavat vuoroperiaatteen mukaisesti kahvi- ja teetarjoilun. Tapaamisissa tutustutaan PSHV:n opintokirjeiden ja ortodoksisen hartauskirjallisuuden tekstehin ja keskustellaan näiden pohjalta.

Tiistaiseurailloissa kuullaan myös hengellistä elämää sivuavia esitelmiä, raportteja pyhiinvaellusmatkoilta ja lauletaan Vaeltajan lauluja. Varainhankintaa toteutetaan arpajaisilla ja syys- ja kevätkauden piirakkamyyjäisillä.

Seura osallistuu Filantropia ry:n (Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia- ja lähetystyö) keräyksiin ja talkootempauksiin. Oulun ortodoksista seurakuntaa avustetaan kahvitarjoilujen järjestämisessä liturgiapalvelusten jälkeen.

Seura järjestää jäsenilleen matkoja Valamon ja Lintulan luostareihin Heinävedelle. 

Oulun tiistaiseuran 70-vuotisjuhlaa vietettiin 6.1.2018.

 

Lisätiedot:

pj. Tuula Jokiranta

Kannuskuja 14

90540 Oulu

tuula.jokiranta@dnainternet.net

040 5866326

 


 

 

Kuva: Elisabet Lampinen

 

 

KOOSTE VUODESTA 2018 

 

Teofanian päivänä 6.1. vietimme tiistaiseuran 70-vuotisjuhlaa. PSHV:n toiminnanjohtaja, isä Sergius Colliander piti juhlapuheen ja jakoi veljeskunnan huomionosoitukset: kultainen ansiomerkki Sylvi Palviaiselle ja Elisabet Lampiselle, PSHV:n viiri Tuula Jokirannalle ja kannustuskirja Ahti Pyörnilälle. Puheenjohtajan pitämässä historiakatsauksessa nousi esiin kaksi nimeä seuran perustamisvaiheen ajalta: Vladimir Talsta (V. Tolstohnov) ja Paavo Rajamo (Pavel Sidonskij). Sylvi Palviaisen hämmästyttävä, 25 vuotta kestänyt puheenjohtajakausi sai katsauksessa ansaitsemansa huomion. 

 

Vuoden ensimmäisessä tiistaiseuraillassa 23.1. palattiin Vladimir Talstan ja Paavo Rajamon työhön Oulussa, ja tuotiin esille Mikael Rajamon toimintaa Suistamolla ja Iisalmessa. Perinteistä blini-iltaa (Elisabet ja Eila) vietettiin 6.2., ja helmikuun toisessa tapaamisessa
20.2. Tuula Jokiranta käsitteli sekä ruokapaastoa että paastoa hiljentymisen kannalta. Heinäpään ev.lut. eläkeläispiirin vieraillessa illassamme 20.3. isä Tuukka Rantanen jatkoi paastoteeman käsittelyä. Vapahtaja rukoilijana PSHV:n opintomateriaalista oli aiheena 17.4. Isä Osmo Kurola kertoi Kyproksen matkastaa8.5., ja 21.5. kokoonnuimme kevätkauden päättäjäisiin Marja-Leena Valkosen kotiin. 

 

Syyskauden ensimmäisessä tapaamisessa 4.9.
puheenjohtajan alustuksen aiheena oli Ilomantsin Pyhän Iljan pogosta18.9. osallistuimme katedraalissa isä Unto Lampisen panihidaan, ja saimme tietoa muistopalveluksesta edesmenneille.

2.10. jatkoimme keväällä aloitettua PSHV:n rukousteeman käsittelyä aiheella Kodin rukouselämä16.10. keskustelimme arkkipiispa Paavalin paimenkirjeen (kirjan) Miten uskomme luvun Usko ja hyvät teot pohjalta. 30.10. vieraana oli isä, pappismunkki Vasilios Kykkon luostarista Kyprokselta. Isä Vasilios kertoi paitsi luostarielämästä, myös uskonelämään liittyvistä yleisistä kysymyksistä. 13.11. jatkoimme rukousteeman käsittelyä aiheella Jeesuksen rukous.
27.11. tarkasteltavana oli lukukappale Rukouksen harjoittaminen arkkipiispa Paavalin paimenkirjeestä. Omassa joulunvalmistusjuhlassamme 11.12. isä Eino Hynninen luki jouluevankeliumin karjalankielellä. 

 

Vuoden aikana järjestettiin piirakkatalkoot maaliskuussa ja marraskuussa, ja kirkkokahvit 29.4. ja 28.10. PSHV:n järjestämän Pyhän Trifonin pyhiinvaelluksen matkalaisille järjestettiin ruokailu 23.8.

Filantropian keräyksiin lahjoitettiin 230 euroa ja OYS:n lasten syöpäosastoa tuettiin 50 eurolla.

Isät Eino Hynninen ja Osmo Kurola toivat teologista ulottuvuutta tapamisiimme toimittamalla yhdessä tai vuorokertoina rukouspalveluksen tiistaiseuraillan aluksi. Kanttori Juhani Matsi vieraili illoissamme ja opetti meille Pyhiinvaeltajan lauluja. 

Tiistaiseuran puheenjohtajana toimi Ahti Pyörnilä, varapuheenjohtajana Tuula Jokiranta, sihteereinä Elisabet Lampinen ja Marja-Leena Valkonen sekä rahastonhoitajana Eila Kovalainen. Johtokuntaan kuuluivat lisäksi Sylvi Palviainen, ja osan toimintavuodesta Riitta Heikkinen. Keittiötoimikuntaan kuuluivat Meeri Karhatsu (päävastuullinen emäntä), Senja Kaiponen, Pirkko Lahtinen ja Arja Kaikkonen. Seuran jäsenmäärä oli 22. 

 

Ahti Pyörnilä